Saul la vrăjitoarea din En-Dor

Dacă morţii dorm, cum a putut vrăjitoarea din En-Dor să-l aducă pe Samuel înapoi din morţi pentru a vorbi cu regele Saul (1 Sam. 28:15)?

Cine era cel cu care a vorbit Saul?
Există câteva lucruri importante care trebuie luate în considerare cu privire la această relatare:


1. Porunca clară a lui Dumnezeu pe parcursul întregii perioade a Vechiului Testament a fost ca spiritiştii (sau cei ce cheamă morţii) să fie alungaţi din Israel sau să fie omorâţi. Însăşi vrăjitoarea s-a temut de consecinţele a ceea ce va face (1 Samuel 28:9).

2. Cuvântul lui Dumnezeu demască toate acţiunile spiritismului ca fiind lucrarea forţelor demonice, satanice (vezi Deut. 18:10-15; Isa. 47:13,14).

3. Saul ştia bine că ceea ce face este păcat. Chiar el îi îndepărtase din ţară pe cei ce chemau morţii şi pe cei ce ghiceau (1 Sam. 28:3)

4. Saul respinsese deja sfatul profetului Samuel. El întrebase pe Dumnezeu şi nu primise nici un răspuns (1 Sam. 28:6). Motivul specific pentru care Saul o căutase pe vrăjitoarea din Endor era acela că el nu primise nici un răspuns de la Domnul.

5. Cel pe care l-a văzut Saul nu era profetul Samuel. Observaţi cu atenţie faptul că vrăjitoarea a văzut „o fiinţă dumnezeiască sculându-se din pământ ” vers. 13 , şi Saul „a înţeles” că era Samuel (1 Sam. 28:14).

6. Deoarece ” morţii nu mai ştiu nimic ” (Ecl. 9:5), Satana se deghizează în cei iubiţi care au murit, imitându-le atât înfăţişarea, cât şi vocea ( Apoc.16:14 ).

7. Rezultatul final al vizitei lui Saul la vrăjitoarea din Endor nu a fost pocăinţa, mărturisirea păcatelor şi viaţa, ci disperarea, descurajarea şi moartea (1 Sam. 28:16,20 21; 31:3,4,9,10). Înşelat de Satana, el şi-a predat sufletul demonilor.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. Iancuta Ion

  Satana cunoaşte viitorul!!!.Aşa reiese din acest articol sus menţionat.Ori Biblia spune clar căci numai Dumnezeu cunoaşte viitorul.Cum se face că şi satana îi spune lui Saul ce se întâmplă a doua zi?.

  1. Viorel

   Nu scrie NICAIERI in articol ca Satan ar cunoaşte viitorul. El stie in schimb ceea ce vrea sa faca. Aşa cum este normal, Diavolul Îşi cunoaşte propriile planuri.
   Saul era deja lepădat. Dumnezeu îşi retrăsese definitiv protecţia Sa de la împăratul apostaziat. Satan ştia treaba asta. Nu era prima data când Satan şi Saul au interacţionat. Duhul cel rău, care îl chinuise cu ceva timp în urmă, acum îl luase total în stăpânire. Saul sfida acum tot ceea ce a poruncit Domnul. De bunăvoie el se duce la vrăjitoare. El ştia că aceasta nu are cum să lucreze cu puterea lui Dumnezeu. Dacă nu era cu Dumnezeu, atunci cu ce putere făcea ea vrăji? Cu a Diavolului.
   În acea ocazie Satan i-a descoperit femeii că omul „necunoscut” ce a venit la ea este Saul. Ea s-a temut dar Saul i-a promis viaţa.
   Lui Saul, Satan i-a spus că va muri.
   Nu pot accepta câtuşi de puţin ideea că Dumnezeu ar fi permis unei vrăjitoare să-l deranjeze pe Samuel cel mort. Daca Dumnezeu ar fi vrut să-i comunica ceva lui Saul, atunci ar fi făcut-o prin preoţi sau prin pietrele sfinte de pe Efod.

 2. Iancuta Ion

  Nu scrie în articol că Satana ar cunoaşte viitorul dar în Biblie scrie că tot ce ia spus (Satana)lui Saul s-a împlinit exact a doua zi. Întrebarea a fost dacă Satana ştia ce se întâmplă cu Saul a doua zi?.

  1. Viorel

   Aşa cum noi ştim ce avem de făcut în ziua următoare şi ne facem planuri concrete, tot aşa şi Satan ştia foarte bine care era propriul său plan. El ştia că Dumnezeu îşi retrăsese harul de la Saul şi ştia că îl poate avea pe mână, aşa cum vrea. Satan nu cunoaşte viitorul. El îşi cunoaşte propriile planuri.
   Aici Satan nu a făcut decât să îşi aplice nestingherit propriile planuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.