ATENŢIE!!! – Urmează păcatul!

de | 6 decembrie 2011
Spread the love

Eu cred că am fi scutiţi de multe căderi dacă Dumnezeu ne-ar avertiza mai dinainte că suntem pe punctul de a păcătui.  De ce nu ne anunţă Dumnezeu înainte de a face un păcat?

Ca să putem înţelege subiectul acesta voi aborda problematica lui din două puncte de vedere.

A. Primul aspect: Biblia. Sfânta Scriptură conţine exempe de persoane care au fost avertizate punctual înainte de a comite un păcat. Rezultatul nu a fost cel scontat câtuşi de puţin.

1. Cain – deşi avertizat de Dumnezeu cu privire la păcatul ce era deja la uşa lui, nu se opreşte. El comite crima cu sânge rece. (vezi Geneza cap. 4)

2. Balaam – este avertizat direct de Dumnezeu printr-un înger şi prin măgăriţa pe care călărea. El a cunoscut foarte bine planul lui Dumnezeu şi totuţi nu a ascultat. Până la urmă piere în urgia stârnită de fărădelegile comune ale moabiţilor şi ale israeliţilor. (vezi Numeri cap.22-25)

3. Petru – este anunţat de Isus că va fi cel ce, în următoarele ore, se va lepăda de Isus EXACT de trei ori. Lucrul acesta avea să se întâmple în aceeaşi noapte. (vezi Luca 22:31-34 şi 54-62)

4. Iuda – avertizat direct că el este cel ce avea să-L vândă pe Învăţătorul, Iuda nu dă înapoi deloc. Sfârşitul său este de nedorit pentru nimeni. (vezi Matei 26:17-25)

 

B. Dumnezeu a pus în fiecare om CONŞTIINŢA. Prin Conştiinţă oamenii pot auzi glasul divin care îi sfătuieşte permanent. În mod normal, toţi oamenii ştiu ce este bine sau ce este rău. De exemplu: cine nu ştie că a fura, aminţi, a înjura, a desfrâna etc. nu este păcat.

De aceea, o avertizare „suplimentară” nu ar fi decât un pleonasm.  Dacă nu-ţi asculţi glasul conştiinţei, degeaba mai vin şi alte mesaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.