Sunt deprimat!

de | 25 martie 2011
Spread the love

Am momente în care sunt deprimat. De ce mi se întâmplă şi cum pot scăpa de deprimare?

Deprimarea afectează, într-o măsură mai mare sau mai mică, mii de oameni. Unele depresii sunt atât de severe încât, pentru a le birui, este nevoie de asistenţă medicală şi psihologică, precum şi de putere spirituală. Principiile biblice descrise mai jos vă vor învăţa să-i ajutaţi pe cei care sunt deprimaţi.

Definiţia depresiei: Depresia este un simţământ de mâhnire şi deznădejde în care prezentul nu oferă nici o bucurie, problemele par copleşitoare, iar viitorul nu oferă nici o speranţă.

Nu eşti singur în simţămintele tale. Marii bărbaţi ai credinţei, ” giganţii ” Bibliei, au căzut în descurajare.
1. Să privim, de exemplu, la descurajarea lui David (Ps. 6: 6,7; 40:12; 88). În momentele sale de descurajare, David a descoperit următoarele principii de biruire a deprimării:
a. Dumnezeu nu ne părăseşte în descurajarea noastră (Ps. 16:8; 139: 7-17).
b. încrederea şi / sau credinţa ne face să ne bucurăm chiar şi în momentele dificile (Ps. 5:11; 28:7,8).
c. Dumnezeu foloseşte necazurile şi încercările pentru a ne aduce mai aproape de El. în orice încercare prin care trecem, noi simţim îndemnul de a ne ruga (Ps. 119:67,71; 62:8).
d. în momentele de criză, de încercare, Dumnezeu preia complet controlul vieţii mele (Ps. 118:6,8,14,17).

2. Lauda şi mulţumirea în descurajare reprezintă cheia eliberării de deznădejde (Ps.118:1; 113:3; 71:1-3,8,24; 59:16).

3. Dumnezeu doreşte ca, în momentele de descurajare să ne întoarcem spre El. El se bucură să ne răspundă la rugăciuni (Ps. 61:2; Ps. 60:4; 56:3,8,11).

4. Păcatul nemărturisit aduce cu sine simţământul de vinovăţie care poate conduce la depresie. Dacă te simţi vinovat datorită unui păcat anume, urmează sfatul biblic (Ps. 38:17,18 ” mărturiseşte-ţi vina înaintea lui Dumnezeu „; 1 Ioan 1:9 ” mărturiseşte-ţi păcatul „).

5. Roagă-te rugăciunea din Psalmul 51 şi crede că Dumnezeu te iartă. Dacă ai un simţământ de vinovăţie, umple-ţi mintea cu gândul că ” Dumnezeu mă iartă, mă acceptă şi mă primeşte ca pe copil al Său ” (1 Tim. 2:3-6; 1 Pet. 3:9; Ecl. 1:3-7).

6. Descurajarea poate apare uneori din motive fizice. După răsunătoarea sa victorie asupra preoţilor lui Baal, pe muntele Carmel, Ilie a devenit atât de descurajat încât a dorit să moară. (Aminteşte-ţi că acesta este omul pe care Dumnezeu l-a luat la cer fără să-l lase să vadă moartea!) Obosit, flămând, complet epuizat de tensiunea unei zile stresante, sub ameninţările Izabelei, Ilie se lasă înfrânt de gânduri sumbre şi deprimante. Citeşte 1 Regi 19:1-4. Răspunsul lui Dumnezeu la deprimarea lui Ilie a constat într-un somn bun, o mâncare caldă şi cuvinte de încurajare. (vezi 1 Regi 19:5-13)

7. Aflat în închisoare la Roma, Pavel a descoperit următoarele principii ca antidot al descurajării:
a. Conştienţa suveranităţii lui Dumnezeu (Fil. 1:12).
b. Dorinţa de a-L proslăvi pe Hristos în toate lucrurile (Fil. 1:20).
c. Rugăciune şi recunoştinţă în încercare (Fil.4:6).
d. Bucurie în încercare ( Fil. 4:4 ).
e. Convingerea că Dumnezeu era mai mare decât încercările lui şi îi putea împlini toate nevoile (Fil. 4:13.19).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.