Limbajul creştinului

de | 5 mai 2011
Spread the love

Are voie un creştin să înjure? Este normal ca un pocăit să batjocorească şi să vorbească urât cu altcineva? Ce spune Biblia despre acest lucru?

Vorbirea este un lucru foarte inportant. Din vorbele noastre putem demonstra că suntem creştini şau, tot din vorbele noastre, putem dovedi că nu suntem convertiţi.

 

Domnul Isus spune:

Matei 12:34-37 „…Căci din prisosul inimii vorbeşte gura. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui. Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”

Atunci când oamenii vorbesc între ei, Dumnezeu ascultă şi tot ce se vorbeşte se scrie în cartea de aducere aminte din ceruri.

Maleahi 3:16 „Atunci şi cei ce se tem de Domnul au vorbit adesea unul cu altul; Domnul a luat aminte la lucrul acesta, şi a ascultat; şi o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui, pentru cei ce se tem de Domnul, şi cinstesc Numele Lui.”

Oricine vorbeşte necuviincios cu semenul său va fi condamnat în ziua judecăţii.

Matei 5:21-22 Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi, oricine va ucide, va cădea sub pedeapsa judecăţii.”  Dar Eu vă spun că orişicine se mânie pe fratele său, va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: „Prostule!” va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule”, va cădea sub pedeapsa focului gheenei.

Cuvintele urâte sau batjocura trebuie să nu-şi găsească loc în limbajul creştinului adevărat.

Efeseni 4:29-31 „Nici un cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării. Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru.”

Efeseni 5:4 „Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulţumire.”

Coloseni 3:8 „Dar acum, lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase care v-ar putea ieşi din gură.”

 

În concluzie, îl citez pe Iacov, fratele Domnului, care spune:

Iacov:2:12 „Să vorbiţi şi să lucraţi ca nişte oameni care au să fie judecaţi de o lege a slobozeniei:  căci judecata este fără milă pentru cel ce n-a avut milă, dar mila biruieşte judecata.

Un comentariu la „Limbajul creştinului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.