Duminica – sărbătoarea învierii

de | 3 mai 2011
Spread the love

Eu păzesc duminica în cinstea învierii. Ce este greşit în aceasta? Nu a înviat Isus din morţi în ziua duminicii ?

Da, în mod sigur Isus a înviat duminica! Dar El nu ne-a poruncit niciodată să ne închinăm duminica în cinstea învierii.

Tot aşa cum împărtăşania sau Cina Domnului simbolizează şi aminteşte despre moartea Sa (1 Cor. 11:24,26), în acelaşi fel botezul simbolizează învierea Sa (Rom. 6:1-6).

Simbolul învierii lui Isus nu este închinarea în ziua soarelui, care a fost adoptată în creştinism din închinarea la soare a Romei păgâne, ci o frumoasă ceremonie de botez, ca simbol al unei vieţi noi, transformată prin minunata putere a Duhului Sfânt. În mormântul de apă al botezului, omul cel vechi moare în mod simbolic şi este îngropat, şi un om nou, cu o viaţă nouă, înviază cu Hristos.

 

Nu există nici măcar un pasaj biblic care să acrediteze ideea că Isus Hristos a sugerat urmaşilor săi să comemoreze ziua învierii Sale.

Este adevărat că învierea este un act măreţ, dar cel mai important şi impresionant act rămâne moartea Sa. Pornind de la această idee, putem să ajungem la concluzia că ar trebui să comemorăm moartea Sa prin păzirea zilei în care a murit – VINEREA. Este corect raţionamentul? Sigur că da.

Şi mai corect este însă să ne odihnim în ziua în care s-a odihnit şi Mântuitorul – nici vineri, nici duminică – ci în ziua dintre cele două: Sabatul zilei a şaptea, adică sâmbăta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.