Acasă… la Domnul ?!

de | 22 mai 2011
Spread the love

Ce vrea Pavel să spună prin expresia: „să părăsim trupul acesta ca să fim acasă la Domnul ” (2 Cor. 5:6,8)?
În 2 Cor. 5:1-11, Pavel pune în contrast trupul pământesc, pieritor, supus bolilor, suferinţei şi morţii, cu trupul glorios, veşnic, nemuritor, pe care Dumnezeu l-a pregătit pentru noi în ceruri.

 

Contextul versetului este foarte interesant:

2 Corinteni 5:6-10 Aşadar, noi întotdeauna suntem plini de încredere; căci ştim că, dacă suntem acasă în trup, pribegim departe de Domnul, pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere. Da, suntem plini de încredere, şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul. De aceea ne şi silim să-I fim plăcuţi, fie că rămînem acasă, fie că suntem departe de casă. Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup.

 

Expresia „să părăsim trupul acesta” înseamnă să părăsim trupul acesta muritor, plin de infirmităţi pământeşti.

Expresia „să fim acasă cu Domnul” înseamnă să fim în trupul glorios şi nemuritor pe care Il vom primi la cea de-a doua venire a lui Isus.

Versetul din 2 Cor. 5:4 ne dă o lămurire, atunci când apostolul doreşte ca „ce este muritor să fie înghiţit de viaţă”. Aceste cuvinte sunt ecoul celor pe care Pavel scrisese în 1 Cor. 15:51-54: „trupul acesta supus putrezirii să se îmbrace în neputrezire şi trupul acesta muritor să se îmbrace în nemurire”.

În 2 Cor. 5 , la fel ca şi în 1 Cor. 15 , Pavel tânjeşte după nemurirea pe care o va da Isus la cea de-a doua venire a Sa (vezi şi 2 Tim. 4:6-8).

Când omul moare – nu se duce nici la Domnul şi nici în iad. Biblia este foarte clara în privinţa aceasta. El merge în locuinţa morţilor şi acolo aşteaptă rostirea sentinţei din partea lui Dumnezeu.

Răsplătirea va fi la venirea Domnului pe norii cerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.