Focul cel veşnic

de | 30 aprilie 2011
Spread the love

Ce puteţi spune cu privire la textele care declară că cei răi vor arde veşnic (texte precum cel din Apoc. 20:10)?
Expresia ” pentru totdeauna ” sau ” în veci ” din Biblie poate fi tradusă literal cu „până la sfârşitul timpului” sau atât timp cât trăieşte cineva . Cei răi sunt mistuiţi, arşi, transformaţi în cenuşă (Mal. 4:1,3).

Vechea eră de păcat şi moarte se sfârşeşte. Dumnezeu anunţă o eră nouă (vezi Apoc. 21:1-4). Dumnezeu crează ceruri noi şi un pământ nou, fără plânset, moarte, boală sau durere. în Vechiul Testament, un rob trebuia să slujească stăpânului său pentru totdeauna (Ex. 21:6). Ana l-a adus pe fiul ei, Samuel, la Templu, pentru totdeauna (1 Sam. 1:22). În amândouă aceste situaţii, perioada la care se făcea referire era atât timp cât ei trăiau. 1 Sam. 1:28 afirmă clar ” toată viaţa lui să fie dat Domnului „. Iona foloseşte expresia ” pentru vecie ” chiar şi pentru a descrie experienţa lui din pântecele peştelui ( Iona 2:6 ).

„Pe vecie” sau „pentru totdeauna” era un timp limitat, nu unul nelimitat. Această perioadă avea să dureze atât de mult cât hotăra Domnul, până la sfârşitul timpului sau atât de mult cât putea trăi Iona în acel mediu. Pedeapsa celor răi va fi veşnică (Mat. 25:46). Ei vor fi nimiciţi. Mistuiţi de flăcări până la cenuşă, ei vor pieri pentru totdeauna. Nu este vorba de o „pedepsire” veşnică sau de o stare continuă de tortură, de chin.

Ideea unui iad care arde veşnic ar face din Dumnezeu un monstru cosmic, care găseşte plăcere în a-Şi chinui şi distruge creaturile. Un Dumnezeu iubitor trebuie să şteargă păcatul din univers, altfel păcatul ar ajunge să distrugă întreaga planetă. Asemenea unui chirurg oncolog, El trebuie să taie tumoarea şi să o scoată din corp, oricât de dureros ar fi lucrul acesta.

Ce puteţi spune cu privire la expresia „focul veşnic”?
Sodoma şi Gomora, două cetăţi antice pline de păcat, au fost mistuite de un foc coborât din cer. Biblia afirmă că ele au fost arse de un foc veşnic (Iuda 7). Dar, astăzi ele nu mai ard. Aceste două cetăţi se află în ruine sub apele Mării Moarte. în acord cu 2 Pet. 2:6, ele au fost prefăcute în cenuşă. Un foc veşnic este un foc ale cărui efecte sunt veşnice, un foc care nimiceşte complet şi pentru totdeauna.

Nu vorbeşte Biblia despre focul care ” nu se stinge ” ( Marcu 9:43;48 ) ?
Focul care nu poate fi stins este cel pe care nu-l poate stinge nici o mână omenească. El mistuie complet, cu desăvârşire. Ca rezultat al neascultării evreilor, Ierusalimul a fost distrus de Titus în anul 70 d. Hr. Cetatea a fost arsă de un foc care nu se stinge. Puteţi citi profeţia acestei distrugeri în Ier. 17:27: „focul care va arde Ierusalimul nu se va stinge”. Şi, cu toate acestea, astăzi Ierusalimul nu mai arde. Focul şi-a făcut lucrarea în mod desăvârşit.

 

Concluzie:

Focul este veşnic nu prin existenţă ci prin efectele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.