Rugăciunea de mijlocire

de | 17 mai 2011
Spread the love

Care este cea mai frumoasă rugăciune?

Rugăciunea cea mai frumoasă este cea din inimă, sinceră şi deschisă către Dumnezeu.

Totuşi, dintre toate rugăciunile, niciuna nu pare a fi  mai uşor ascultată ca aceea de mijlocire. Rugăciunea pentru alţii este cea care ne face altruişi şi ne  determină să  contribuim la dusul poverii celuilalt.

Biblia are suficiente versete care ne îndeamnă să ne rugăm pentru alţii. Suntem invitaţi să ne rugăm pentru cei care sunt misionari (acasă sau în lume), pentru cei asupriţi, pentru cei bolnavi, pentru cei încercaţi, pentru autorităţi, pentru prieteni, pentru rude şi… pentru vrăşmaşi. Şi lista nu este completă.

Matei 5:44 „Dar Eu vă spun: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvîntaţi pe cei ce vă bleastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,…”

Romani 15:30-32 „Vă îndemn dar, fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos, şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine, în rugăciunile voastre către Dumnezeu pentru mine, ca să fiu izbăvit de răzvrătiţii din Iudea, şi pentru ca slujba, pe care o am pentru Ierusalim, să fie bine primită de sfinţi, şi astfel să ajung la voi cu bucurie, cu voia lui Dumnezeu, şi să mă răcoresc puţin în mijlocul vostru.”

Coloseni 4:2-4 „Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. Rugaţi-vă totodată şi pentru noi, ca Dumnezeu să ne deschidă o uşă pentru Cuvânt, ca să putem vesti taina lui Hristos, pentru care iată, mă găsesc în lanţuri: ca s-o fac cunoscută aşa cum trebuie să vorbesc despre ea.”

Evrei 13:18-19 „Rugaţi-vă pentru noi, căci suntem încredinţaţi că avem un cuget bun, dorind să ne purtăm bine în toate lucrurile. Mai ales vă rog cu stăruinţă să faceţi lucrul acesta, ca să vă fiu înapoiat mai curând.”

1 Tesaloniceni 5:25 „Fraţilor, rugaţi-vă pentru noi.”

Ieremia 29:7 „Urmăriţi binele cetăţii, în care v-am dus în robie, şi rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atîrnă de fericirea ei!”

 

Iacov 5:14-16 Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii Bisericii, şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.  Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate. Mărturisiţi-vă unii altora păcatele, şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
„Rugăciunea pentru cei bolnavi este un lucru prea important pentru a se recurge la el în mod nechibzuit. Eu cred că noi trebuie să aducem totul înaintea Domnului şi să facem cunoscute lui Dumnezeu toate slăbiciunile şi îngrijorările noastre. Când suntem în necaz, când suntem nesiguri pe ce cale să apucăm, doi sau trei care sunt obişnuiţi să se roage să se adune şi să ceară Domnului să facă astfel ca lumina Sa să strălucească asupra lor şi să le facă parte de harul Său deosebit; El le va respecta cererile şi va răspunde rugăciunilor lor. Dacă avem neputinţa în trupul nostru, cu siguranţă că este potrivit să ne încredem în Domnul, făcând cereri lui Dumnezeu pentru propriul nostru caz; şi dacă suntem înclinaţi să cerem altora, în care avem încredere, să se unească cu noi în rugăciune către Domnul Isus, care este Vindecătorul Atotputernic, ajutorul va veni cu siguranţă, dacă îl cerem prin credinţă. Cred că suntem cu totul lipsiţi de credinţă, prea reci şi căldicei.” (E.G. White – Lucrarea misionară medicală – pag. 17)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.