Cum să scap de prejudecăţi?

de | 25 august 2014
Spread the love

Îmi puteţi spune şi mie care sunt cele mai bune soluţii pentru a scăpa de prejudecăţi? Ce aş putea face ca să nu mai fiu influenţat de opiniile altora?

Aşa cum a fost dintotdeauna, trăim într-o vreme în care foarte multe persoane sunt influenţate de prejudecăţi. Faptul acesta poate duce la respingerea unor adevăruri importante. În consecinţă se poate ajunge la pierderea mântuirii.

Există câteva soluţii pentru a scăpa de prejudecăţi, de datini şi de tradiţii nesusţinute de Sfânta Scriptură:

1. Abordaţi Biblia fără prejudecăţi, cu mintea deschisă (Mat.11:25)


2. Aveţi credinţa că Dumnezeu vă va descoperi adevărul pe măsură ce veţi cerceta Cuvântul Său cu toată inima (Ioan 8:32; Ier. 29:13)
3. Rugaţi-vă mereu pentru călăuzirea Duhului Sfânt. Dumnezeu ne promite că Duhul Sfânt ne va conduce în tot adevărul (Ioan 16:13)
4. Încercaţi să citiţi cât mai multe pasaje biblice cu putinţă pe o temă anume. Nu construiţi o doctrină biblică pe baza unui singur text (Isa. 28:9,10; 1 Cor. 1:13)
5. Acceptaţi Biblia ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, singurul care vă descoperă adevărul (2 Pet. 1:21; Ioan 17:17).
6. Fiţi dispuşi să vă schimbaţi vechiul mod de gândire. Nu veţi cunoaşte niciodată adevărul dacă nu sunteţi dispuşi să trăiţi tot adevărul descoperit (Ioan 7:17)
7. Fiţi dispuşi să vă supuneţi propriile idei adevărului lui Dumnezeu (Prov. 14:12; Ioan 17:17)
8. Nu ascultaţi vocea niciunui sfătuitor care încearcă să vă abată de la a face ceea ce învaţă Biblia (Prov. 19:27; Galateni 1:6-9).
9. Adevărul ne apropie tot mai mult de Isus, Cel care este Calea, Adevărul şi Viaţa. Căutaţi-L pe Isus în fiecare subiect pe care Il studiaţi. întrebaţi-vă: ” Cum mă poate conduce acest subiect tot mai aproape de Isus ? ” (Ioan 14:6)

În esenţă acestea ar fi câteva soluţii pentru a ne face să trăim fără prejudecăţi când avem în vedere Cuvântul lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.