Zodiacul sau Horoscopul

de | 25 martie 2012
Spread the love

Este horoscopul ceva relevant? Este păcat să credem în ceea ce „prezice” horoscopul? Are vreo legătură horoscopul cu religia creştină? Ce argumente aveţi în acest sens?

Încă din vremurile antice (implicit cele biblice) au existat o categorie de oameni numiţi cititori în stele. Este foarte interesant că aceştia erau ţinuţi regeşte la curţile multor monarhii (Egipt sau Babilon – spre exemplu).

Cheltuielile pentru întreţinerea acestei categorii de „meseriaşi” erau uriaşe: cazare, masă, onorarii pentru servicii speciale, bani de buzunar etc.

În primul rând, dacă citim cu mare atenţie pasajele biblice în care ghicitorii şi cititorii în stele au intrat în scenă vom constata câteva lucruri foarte importante:

1.  Aceşti oameni erau chemaţi doar când regele visa ceva interesant. – vezi Genesa cap. 41; Daniel cap. 2 şi cap. 4

2. În toate cazurile relatate în Biblie, atunci când au fost chemaţi, au fost absolut inutili. – vezi Genesa cap. 41; Daniel cap. 2 şi cap. 4

3. Dacă visurile sau vedeniile veneau de la Dumnezeu, cititorii în stele nu puteau şti nici visul şi nici tâlcuirea sa (nu există măcar o excepţie) – vezi Daniel cap. 2 şi cap. 4

În al doilea rând, Biblia interzice cu stricteţe ca cineva să meargă la ghicitori, la vrăjitori, la cititori în stele (astrologi) sau la cei care „ghicesc viitorul:

Deuteronomul 18:10-11  „Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi.

Deuteronomul 18:14  Căci neamurile acelea pe care le vei izgoni, ascultă de cei ce citesc în stele şi de ghicitori; dar ţie, Domnul, Dumnezeul tău, nu-ţi îngăduie lucrul acesta.

2 Împăraţi 21:1-2,5-6  Manase avea doisprezece ani când a ajuns împărat, şi a domnit cincizeci şi cinci de ani la Ierusalim. Mamă-sa se numea Hefţiba. El a făcut ce este rău înaintea Domnului, după urâciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel.
A zidit altare întregii oştiri a cerurilor în cele două curţi ale Casei Domnului. Şi-a trecut pe fiul său prin foc; se îndeletnicea cu ghicirea şi vrăjitoria, şi a ţinut la el oameni care chemau duhurile şi ghiceau viitorul. A făcut din ce în ce mai mult ce este rău înaintea Domnului, mâniindu-L.

Ieremia 27:9  De aceea, să n-ascultaţi pe proorocii voştri, pe ghicitorii voştri, pe visătorii voştri, pe cititorii voştri în stele, şi pe vrăjitorii voştri, care vă zic: „Nu veţi fi supuşi împăratului Babilonului!”

Zaharia 10:2  Căci terafimii vorbesc nimicuri, ghicitorii proorocesc minciuni, visurile mint şi mângîie cu deşertăciuni. De aceea, ei rătăcesc ca o turmă, Sunt nenorociţi, pentru că n-au păstor.

 

Sunt uimit că în ţara noastră, în care se face atâta caz de faptul că suntem creştini de două mii de ani, în şcoli se predă evoluţionismul – care este diametral opus cu ceea ce afirmă Sfânta Scriptură.

Aceeaşi indignare o am şi pentru faptul că, în aceeaşi ţară „creştină de două mii de ani” ziarele, televiziunile şi alte publicaţii sunt pline de horoscoape, de zodiace sau de aşa zise previziuni astrologice.

Satan – care este şeful sau (mai bine zis) patronul acestei categorii de înşelători – ştie foarte bine că aştrii nu au NICIO influenţă asupra oamenilor.  El râde de prostia oamenilor care, privind cerul ca un singur plan (şi nu tridimensional) văd pe „planul unic” al bolţii cereşti formaţiuni de stele care ar semăna cu…

Vreau să subliniez că SINGURUL loc unde stelele se află pe acelaşi plan (parabolic) este planetariul. Şi nici măcar nu sunt stele ci proiecţii luminoase. Ori de la ceea ce se vede în planetariu – pe o boltă  zidită, bine sclivisită şi văruită în alb – până la bolta cerească TRIDIMENSIONALĂ, plină de sori şi planete care se mişcă şi care nu interacţionează cu Pământul decât vizual, este o mare diferenţă.

Cum poate un om raţional, cu o inteligenţă a secolului douăzeci şi unu să afirme că stelele de pe cer te influienţează de la naştere şi până la moarte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.