Legile biblice ale sănătăţii

de | 28 mai 2011
Spread the love

Nu sunt legile sănătăţii din Vechiul Testament Iudaic nişte riutaluri pe care Hristos le-a desfiinţat la cruce ?
Atunci când Isus a murit, El Şi-a dat viaţa ca să răscumpere omenirea. El nu şi-a dat viaţa pentru desfiinţarea vreunei legi. El a murit tocmai pentru a îndeplini o cerinţă a Legii: în caz de neascultare – pedeapsa era moartea.

 

Moartea Domnului Hristos nu afectat în nici un fel ce este sănătos şi ce nu este sănătos.

Este foarte logic faptul că dacă porcul, de exemplu, era dăunător sănătăţii, fiind un animal spurcat, înainte de cruce, el este încă dăunător sănătăţii pentru că este spurcat şi după cruce. Contrar opiniei populare, legile sănătăţii nu sunt numai pentru evrei.

Atunci când Noe a intrat în corabie, el a fost instruit să ia câte şapte perechi din animalele curate şi doar câte o pereche din animalele necurate. Deoarece animalele curate urmau să fie consumate datorită lipsei de vegetaţie de după potop, ele trebuiau luate în corabie câte şapte perechi. Lucrul acesta se întâmpă cu mult timp înainte de a exista evreii – Genesa cap 7.

În Levitic 11 Dumnezeu face deosebire între animalele curate şi cele necurate, deosebire valabilă pentru toată omenirea.

Proorocul Isaia 65:2-5 îi descrie pe aceia care se răzvrătiseră împotriva lui Dumnezeu ca închinându-se la idoli şi mâncând carne de porc. Profetul Isaia ne descoperă faptul că răzvrătiţii vor fi nimiciţi, printre ei fiind şi cei care mâncau carne de porc.

Dumnezeu a ştiut şi ştie ce este cel mai bine. El doreşte ca trupurile noastre să aibă sănătate deplină. El ne invită să renunţăm la ceea ce face rău templului Său.

Daca El spune aşa, aşa trebuie să facem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.